Älgkött med lök i tryckkokaren

Enkel och god gryta att tillaga med hjälp av tryckkokaren.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8-10 gula lökar
  • 1 kg älgstek eller annat älgkött
  • Smör
  • Salt
  • Vatten

Gör så här

  1. Skär upp älgköttet i tunna skivor.
  2. Strimla löken i tunna skivor och stek den gyllenbrun, lägg den stekta löken i botten på gallret i tryckkokaren.
  3. Stek köttskivorna och salta på båda sidor, lägg över i tryckkokaren.
  4. Efter varje ny laddning med stekta köttskivor vispas stekpannan ur med vatten som hälls över köttet och löken i tryckkokaren.
  5. Vätskan ska täcka en tredjedel av köttet i tryckkokaren.
  6. Koka i 20 minuter.
  7. Servera med morötter och purjolök som stuvats, kokt potatis och svartvinbärsgelé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matkreation

Chili con carne

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…