Äventyrlig köttfärslimpa

En exotisk köttfärslimpa med majs och baconfyllning. Receptet är tilltaget så att det även lär bli lite över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2,5 dl kallt mineralvatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 kg blandfärs
  • 2 ägg
  • Salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 100 g bacon
  • En halv burk majskorn
  • 3 dl extraktbuljong
  • 1 tsk arrowrot
  • (Grädde)
  • Till garnering:
  • Det ljusa av en purjolök , skuret i tunna ringar

Gör så här

  1. Skala, riv och fräs upp löken i matfett tills den tar en aning färg.
  2. Blanda mineralvatten och grädde, låt skorpmjölet svälla däri.
  3. Arbeta ihop färs, ägg, lök, skorpmjöl och kryddor.
  4. Sprödstek baconet i sitt eget fett i het panna.
  5. Ta fettet till vara och häll detta i en liten ugnspanna.
  6. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  7. Bryt baconet i små bitar och blanda ner i färsen tillsammans med majsen.
  8. Forma färsen som en limpa och flytta över den till en ugnspanna.
  9. Grädda färsen i 175 grader cirka 1-1,5 timme.
  10. Ös den med het buljong efter halva stektiden.
  11. Sila buljongen, låt den koka upp och red den med arrowrot som rörts ut i lite grädde, om du vill ha simmig sky.
  12. Strö råa purjoringar över köttfärsen och skär upp den i 2 cm tjocka skivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Saftig köttfärslimpa

Roligt och gott med variation på köttfärslimpan. Prova att fylla limpan med andra godsaker som svamp, hackad skinka, örtkryddor…

@eke85

Fylld Köttfärslimpa

Ett recept jag provade en gång sen glömde bort! Sambon älskar denna köttfärslimpa! Mixade lite med receptet och de blev super gott =)