Agnes gratäng

Den är värd att prova

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 300 g morötter
  • 1 1/2 msk smör
  • 100 g sockerärter
  • 80 g bladspenat
  • 140 g blåmögelost
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar.
  3. Fräs hacket några minuter i smör.
  4. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Strimla sockerärter och spenat. Vänd ner i hacket.
  6. Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av grönsakerna och smula över osten. Täck med resten av grönsakerna. Häll på grädden. Gratinera i ca 40 minuter.
  7. Täck gärna med ugnsfolie efter halva tillagningstiden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept