Amerikansk krabbquiche

Blev bjuden på den här pajen på en "tantmiddag" hos en väninna. Det var suveränt gott med ett glas torrt vitt till och en fräsch sallad. Fanns inte en smula kvar när tanterna kalasat. Såklart att jag avkrävde väninnan på receptet. Sen dess har jag gjort den här många gånger - alltid lika god. Vari det "amerikanska" består vet jag inte...men den heter så.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg :
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning :
  • 2 msk hackad schalloten - eller salladslök
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl krabbkött (från burk går utmärkt om man inte vill lyxa till det direkt från krabban)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk torrt vermouth eller torrt vitt vin
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Börja med pajdegen:
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabt ihop till en deg.
  4. tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och ställ in i kylen.
  5. Så var det dags för fyllningen :
  6. Fräs löken i smöret. Tillsätt krabbköttet, salt och peppar och låt puttra i ettt par minuter.
  7. Tillsätt vermouthen/vinet och låt puttra någon minut till. Ta bort från värmen och låt svalna.
  8. Vispa äggen. Rör i grädde, tomatpuré och krabbköttet från stekpannan.
  9. Ta ut pajformen från kylen. Strö över halva mängden riven ost i pajskalet.
  10. Häll i krabbfyllningen och strö över resten av osten.
  11. Grädda i 225 grader 30-40 min.

Kommentarer

Smarrig! Hade den till kräftkalaset, det fans inte en "tant" så långt ögat nådde, och det tog slut ändå.. ;) haha
å vilken härligt fluffig fyllning!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…