Ankbröst med sparrispotatis, rödvinssås machesallad med friterad sparris!

Härlig middag på tu man hand, eller i glada vänners krets.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g ankbröst
  • 1 kg sparrispotatis
  • Rödvinssås:
  • 1 charlottenlök
  • Margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1msk knorr kalvbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Machesallad (finns i påsar)
  • 8 körsbärstomater (i klyftor)
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesan ost (efter smak)
  • Olivolja
  • Stekt sparris

Gör så här

  1. Anka:
  2. Ruta skinnet med en vass kniv.
  3. Stek den i stekpanna salta peppra.
  4. Lägg den i en ugnsfast form
  5. In ugnen 175 grader i ca 15 min.
  6. Låt vila i 5-10 min
  7. Skiva upp i skivor
  8. Sparrispotatis:
  9. Skala potatisen dela i 2 delar, salta, lägg i en ugnsfast form.
  10. In i ugnen ca 25 min
  11. Rödvinssås:
  12. Skala löken hacka i små bitar, lök och tomatpurén fräses i margarinet lägg i mjölet
  13. rör runt, häll på vin, vatten och buljong.
  14. Koka i 10 min salta peppra ev.
  15. Skölj salladen stek sparrisen snabbt skär i 3 delar. Blanda allt i en stor skål häll på oljan salta peppra.
  16. Servera direkt

Kommentarer

Vad är det som är i minikrustaderna?
Detta är jättegott,lagat det två gånger sista gången var nu till nyår och blev jätte uppskattat av gästerna

Liknande recept