Ansjovisgratinerade ägg

Ägg och ansjovis är en klassisk kombination, som kan användas på många sätt. Detta är en variant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • Smör eller margarin till formarna
  • 1 burk ansjovisfiléer (ca 100 g)
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala äggen och skär dem i halvor.
  2. Fördela ägghalvorna i smorda portionsformar eller lägg alla i en stor ugnssäker form.
  3. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel.
  4. Vispa grädden.
  5. Blanda samman ansjovis, grädde och dill.
  6. Bred massan över äggen och strö på riven ost.
  7. Gratinera vid 250 grader i ca 10 minuter eller tills rätten fått vacker färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept