Asiatisk fiskgryta

Gott och lättlagat!! Given succé som bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 350 g fiskfilé, färsk eller fryst, t ex kolja, spätta eller torsk
  • ca 350 g laxkotletter eller filé
  • ca 500 g räkor med skal
  • 1-2 msk olja
  • 1 påse wokgrönsaker (500 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk ostronsås
  • 1 lime, saften
  • färsk koriander eller persilja

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min och tag upp dem. Bryn fisken i omgångar, salta och peppra. Tag upp den. Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i grönsaker och fisk, hetta upp. Smaka av med lime, ev salt och peppar. Garnera med räkor och kryddgrönt. Servera med ris.
  2. En portion med tillbehör ger ca Energi: 2698 kJ / 644 kcal Fett: 20 g Fibrer: 5 g

Kommentarer

Vill bara påpeka att den lilla stjärnan som denna rätt har inte ger den rättvisa. Tråkigt att den somröstar inte vågar skriva vad den inte gillar. Ev tror jag att betyget kom till under den period då vi hade personer somloggade in och förstörde på matklubbens sidor:(

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…