Asiatisk torskpanna

Vintips: Forester Mariengarten Riesling nr: 5844

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk limesaft
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk, 400g
  • Hackad persilja
  • Servering:
  • Kokt ris

Gör så här

  1. Skär torskfiléerna i portionsbitar. Krydda med salt och droppa över limesaften.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Strimla purjolöken och skär paprikan i små tärningar.
  3. Fräs löken och vitlöken i smöret i en traktörpanna eller i en vid gryta. Tillsätt purjolöken, paprikan, ingefäran och sambal oeleken och häll på vattnet. Tillsätt den smulade buljongtärningen och kokosmjölken. Koka upp och låt det puttra ett par minuter.
  4. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5 minuter. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…