Augustigryta

Allt-i-ett-gryta. Mycket god och uppskattad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g falukorv
  • 500 g Späda morötter
  • 1 purjolök
  • 0,5 gullök
  • 3-4 dl strimlad vitkål
  • 2 burkar krossade tomater
  • 10 skalade potatis av fast sort
  • 8-10 dl grönsaksbuljong från tärning
  • Salt
  • Peppar
  • Kryddgrönt

Gör så här

  1. Skiva potatisen. Skala och skiva morötterna, skölj och dela övriga grönsaker i mindre bitar. Tag bort skinnet på korven och skär den i skivor. Varva potatis, morötter, lök, kål och korv i en gryta. Slå på buljongen och de krossade tomaterna låt koka på svag värme tills grönsakerna är färdigkokta men fortfarande har spänst kvar. Lägg i vitkålen först när övriga ingredienser kokat i 10 minuter. Salta och peppra försiktigt och krydda gärna med mycket färska eller torkade kryddor, gärna olika sorter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr