Avokadosoppa med ingefärsyoghurt

En mild och fräsch avokadosoppa med smarrig topping. Spenat är tacksamt att ha i denna soppa! Dels för dess milda smak, men även för dess konsistens. Avokadon fungerar som smakbärare och gör soppan krämig. Öka mängden chili om du vill ha lite mera drag i soppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 70 g spenat
  • 2/3 gurka
  • 2 avokador
  • 1 knippe persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk ljus miso, glutenfri
  • ½ tsk örtsalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 urkärnade medjooldadlar
  • 1 nypa chilipeppar
  • 5-7 dl vatten
  • Ingefärsyoghurt:
  • 1 msk ingefära
  • 1 dl yoghurt, eventuellt laktosfri
  • 1/4 tsk havssalt
  • 1 msk näringsjäst (finns att köpa på hälsokostaffärer)
  • Servering:
  • 1 knippe sparris
  • Ingefärsyoghurt
  • Finhackad gräslök
  • Valfria ätbara blommor, t ex gräslöksblomma

Gör så här

  1. Skölj spenaten. Skär gurka och avokado i mindre bitar. Hacka persiljan och skala vitlöken. Mixa samtliga ingredienser till en slät soppa. Smaka av och ställ svalt fram till servering.
  2. Bryt av de nedersta delarna på sparrisarna och släng. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna, sänk värmen och fräs sparrisen i några minuter. Salta och peppra.
  3. Ingefärsyoghurt:
  4. Riv ingefäran fint och rör ner den i yoghurten tillsammans med havssalt och näringsjäst.
  5. Häll upp soppan i skålar eller glas och toppa med sparris, ingefärsyoghurt, gräslök och blommor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept