Bacongratäng

Görs med fördel på kallt ris. Kanske blev det lite över igår? Lite av ett man-tager-vad-man-haver recept. Byt ut och blanda lite som du vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 2 paket bacon á 140g
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-1½ tsk sambal oelek
  • Ev lite riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg riset i en gratängform.
  3. Hacka ner purjolök, paprika och finhacka vitlöken. fördela över riset. Smula feta över grönsakerna.
  4. Blanda grädden med sambal och ev riven ost om man vill ha det mer krämigt, häll över de andra ingredienserna. Lägg ut bacon ovanpå.
  5. In i ugnen tills baconet är färdigt, ca 20 min.
  6. Servera med lite grönsallad.

Kommentarer

Tack för ett bra recept på vad göra med överblivet ris! Jag hade rester av stekt lövbiff som fick ersätta bacon. Det här är sparat och kommer göras fler gånger - säkerligen med variation!
Testade denna idag .. "tager-vad-man-haver" .. jovars, det är ju trots allt den 24:e ;P min varient blev: - purjo - vitlök - fetaost - sambal + en gul paprika + vanlig gullök massa vispgrädde istället för matlagningsgrädde. Riktigt riktigt riktigt gott var det i alla fall!!! Kommer nog bli lite då och då med olika variationer =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…