Baconlindad kycklingfilé med rotfrukter barigoule

En fräsch hösträtt med mycket smak. Barigoule är helt enkelt att koka in grönsaker i cider eller vitt vin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål
  • ½-1 dl olivolja
  • 2 lagerblad
  • Några kvistar timjan
  • 5½ dl äppelcider
  • 2 äpplen
  • 8 körsbärstomater
  • 3 msk hackade örter, t ex persilja, basilika, dragon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
  3. Skala och skiva morötterna och palsternackor i ca 1½ cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkål, skala lök och vitlök.
  4. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerblad, timjankvistar och äppelcider. Sjud grönsakerna ca 10 minuter.
  5. Kärna ur och tärna äpplena. Tillsätt körsbärstomater och äppeltärningar i grytan och låt koka med 1-2 minuter. Smaka av med salt, örter och ev lite olivolja.
  6. Servera rotfrukterna till kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept