Baconlindad Peppartournedos på champinjonbädd med rödvinsås

Klassiker som kan serveras med sallad, potatis eller en god och krämig gratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, helst av mittbiten
  • 4 skivor bacon
  • Svartpeppar
  • 4 stora champinjoner
  • Vitlök
  • Rödvinssås:
  • 1 msk smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 liten hackad morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl stark kalvbuljong
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl coca cola
  • 1 krus timjan
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Börja med såsen. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök- och morotshack ett par minuter utan att det tar färg, det ska bara bli glansigt.
  2. Rör i tomatpuré och fräs vidare någon minut till. Häll i buljong, vin, coca cola och timjan och låt såsen småkoka utan lock i 5 minuter.
  3. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa ner i såsen Sila bort det hackade och häll tillbaka såsen i kastrullen. Smaka av med socker, salt och peppar. När det börjar koka igen tar du av kastrullen från plattan och vispar i en sked smör. Håll varmt.
  4. Fräs svampen i smör och vitlök cirka 4–5 minuter. Salta och peppra. Håll varmt.
  5. Putsa köttet från eventuella senor och hinnor. Skär det i fyra bitar, rulla kanterna i krossad svartpeppar och linda baconskivor runt varje köttbit. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnat. Stek köttet, börja med sidorna, rulla den försiktigt så inte baconet släpper. Stek botten och toppen 5 min på varje sida så att kärntemperaturen blir 56 grader. Lyft upp köttet ur pannan och låt det vila någon minut före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…