Bakad örtlax med het limesås

Har inte lagat detta ännu. Men jag vill nog inte ha ris till. Har jag rätter med kall sås, är det så himla gott att lägga såsen över nykokta små potatisar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 laxsida
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka mejram
  • 8 vitlöksklyftor
  • Smält smör
  • Olivolja
  • Limesås:
  • 1 röd chili
  • 4 dl mini fraiche
  • 2 lime
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Smöra en ugnsfast form och lägg i laxen. Salta och peppra rikligt.
  2. Hacka örterna och vitlöksklyftorna grovt.
  3. Smörj in in fisken med smält smör, olivolja, vitlök och örter.
  4. Sätt in i ugn, 175 gr, tills fisken är fast i konsistensen.
  5. Såsen
  6. Finhacka chilin och blanda med mini fraiche och rivet limeskal.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera laxen med sås och t.ex ris och sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept