Basilika- och tomatfisk i ugnen

Jag har så svårt att komma på bra fiskrätter. Så fick jag detta tips av en arbetskompis. WOW va gott blev mitt betyg...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gram fryst fiskblock, typ torsk, sej eller alaskapollak. Jag brukar använda frysta portionsbitar.
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk torkad/fryst basilika. Går lika bra med färsk.
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tomater
  • Margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form och lägg i fisken.
  3. Blanda basilikan med crème fraichen och salta och peppra efter smak. Skiva tomaterna och lägg på fisken.
  4. Häll sedan på röran och ställ in i mitten av ugnen.
  5. Ca 30 minuter (beroende på vilken fisk man använder.)
  6. Servera med potatis och grönsaker.
  7. Jag är laktosintollerant så jag har laktosfritt margarin och creme fraishe.

Kommentarer

Gott :)

Liknande recept