Basilikagravad lax med sardeller, kapris och parmesanyoghurt

En lättgravad lax där man använder mindre mängd av både salt och socker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 krukor basilika
  • 100 g parmesanost
  • 50 g sardeller
  • 20 cocktailkapris
  • 1 ask gemsallad, ca 150 g
  • 1 tsk olivolja
  • Parmesanyoghurt:
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3 dl finriven parmesanost, ca 100 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in laxen med salt, socker, peppar och hackad basilika. Låt grava ca 24 timmar i kylskåpet.
  2. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp på fat. Strö över hyvlad parmesanost, sardeller, kapris, sallad och olivolja.
  3. Blanda ihop ingredienserna till yoghurten och servera i en skål bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…