Biff med ansjovissmör och bönor

Ansjovis- och kapriskryddat smör ger denna härliga biff en saltstänkt smakbrytning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff, ca 600 g
  • Smör, att steka i
  • Ansjovissmör:
  • 5 ansjovisfiléer
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk kapris
  • Varm bönsallad:
  • 1 burk vita bönor, kokta ca 400 g
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör, att steka i

Gör så här

  1. Hacka ansjovisen fint.
  2. Rör smöret fluffigt. Blanda i ansjovis, senap och kapris.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten.
  4. Skär purjolök och tomater i bitar.
  5. Stek köttet 2–3 min på varje sida i smör i en stekpanna.
  6. Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. Salta och peppra.
  7. Servera köttet med ansjovissmöret och bönsalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…