Biff med bok choy

Bok Choy är en slags salladskål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600g bok choy
  • 40ml olja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 250g fransyska, skuren i tunna skivor
  • 40 ml soja
  • 4 tsk söt sherry
  • 40 ml hackad färsk basilika
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Skölj bok choy och skär bladen i tunna strimlor. Hetta upp fyra teskedar olja i en stek- eller wokpanna. Lägg i vitlök och stek under omrörning i 30sekunder.
  2. Hetta sedan upp resten av oljan och lägg i köttet i flera omgångar. Stek köttet under omrörning i tre minuter på stark värme. Lyft köttet ur stekpannan.
  3. Börja sedan steka bok choy under omrörning tills den slaknar, lägg i köttet och häll på sherry och soja.
  4. Stek det tillsammans under 2-3minuter och blanda det sedan med basilika och sesamolja. Garnera med strimlad röd paprika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept