Biff Rydberg à la Morberg

En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, i bit
  • 10 st potatisar råa
  • 2 st gula lökar
  • 4 st ägg
  • 4 msk olja, ej olivolja
  • 4 msk smör
  • Senapsmousse:
  • 1 dl Colemans senapspulver
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk brunt senapsfrö

Gör så här

  1. 1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
  2. 2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
  3. 3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
  4. 4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
  5. 5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.

Kommentarer

Min mans favorit när han får önska mat! Supergott! ...Jag har däremot Dijonsenap i grädden och rör även ner ett par teskedar i kött och potatisblandningen innan servering. Sen strör jag över lite hackad persilja! :o)

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr