Blomkål polonaise

En god lunchrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (ca 750gr )
  • 1/2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 matskedar smör eller margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skölj blomkålshuvudet och skär bort blasten.
  2. Koka upp vattnet med saltet.
  3. Lägg i blomkålshuvudet.
  4. Koka det mjukt under lock,ca 15 minuter. Fräs matfettet i en kastrull.
  5. Tillsätt stöbröd, ägg och persilja.
  6. Häll upp blomkålen på ett fat. Häll över äggfräset och servera rätten omedelbart.
  7. Gott att äta till,skinka eller bacon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…