Blomkålsgratäng med pepparsalami

Så otroligt enkelt och gott. Servera gärna lite oliver och fetaost till :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 80 g skivad pepparsalami
  • 1 dl gratängost
  • 6 soltorkade tomater
  • 5 msk grädde
  • Olivolja

Gör så här

  1. Stek salamin i olivolja tills den släppt sitt fett och blivit knaprig.
  2. Lägg den i en ugnsäker form.
  3. Dela upp blomkålen i mindre buketter och bryn i oljan från salamin. Låt eftersteka under lock tills den är al dente. Blanda ihop det lätt med salamin i ugnsformen. Slå på grädden och fördela osten över alltihop. Dela tomaterna i mindre bitar och sprid ut över gratängen.
  4. Gratinera i ugn tills gyllenbrun på 225 grader ca 10 min.
  5. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr