Blomkålssufflé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl kokt finskuren blomkål
  • Sufflésmet:
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl spad av blomkålsspadet + vatten
  • 3 ägg
  • 1 köttbuljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri)
  • salt & peppar
  • Till formen:
  • 1 msk smält mjölkfritt margain
  • skorpmjöl (mjölk- och sojaproteinfri)

Gör så här

  1. Börja med sufflésmeten. Smält mjölkfritt margarin och fräs mjölet. Späd med blomkålsspadet lite i sänder och låt massan koka under omrörning en stund. Rör ned buljongtärningen samt äggulorna, en i sänder och rör kraftigt en stund. Blanda i den kokta, finskurna blomkålen. Låt svalna lite. Smaka av med salt och peppar. Vispa vitorna till hårt skum och blanda ned dem försiktigt i sufflésmeten. Vänd ned massan i en smord, bröad form och grädda sufflén i ca 45 minuter i 175 grader ugn. Receptet kommer från Nicklas kokbok.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…