Bön- och kasslergryta

En god och mager gryta med bönor och kassler.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • 200 g kassler
  • lite margarin eller olja
  • 1 msk osötad senap
  • 1 msk sirap eller honung
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 burk ( 400 g ) vita bönor i tomatsås
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skär sellerin i tunna skivor.
  3. Skär aksslern i tärningar.
  4. Fräs först lök och selleri nästan mjuka i lite fett i en gryta.
  5. Blanda sen i kassler, senap, sirap eller honung, vinäger, tomatpuré och bönor.
  6. Koka upp och sjud under lock ca 1
  7. 5-10 minuter tills allt är bvarmt.
  8. smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med bröd.

Kommentarer

Supergott, billig och snabbt!! En ny favorit härhemma. Även poppis hos oss när jag döpte om rätten till "Cowboy-Kassler! hehe

Liknande recept