Böngryta under smördegslock

Under det frasiga täcket gömmer sig en smakrik och doftande gryta. Byt salladsost mot fetaost om du vill ha lite mer syrlig och salt smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • Olivolja att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk vita bönor, 250 g
  • 1 burk kidneybönor, 250 g
  • 3/4 tsk salt
  • 2 små paprikor av olika färg
  • 100 g salladsost i tärningar
  • 1 pkt kyld smördeg, 250 g
  • 1 ägg att pensla med
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olivolja i en gryta, pressa i vitlöken. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, rökt paprikapulver, chipotlepasta, spiskummin och oregano. Låt småputtra i 15 minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem och salt.
  3. Bred ut röran i n smord ugnsfast form som mäter, ca 22x32 cm. Skär paprikorna i småbitar och strö dem över formen tillsammans med salladsosten. Rulla ut och lägg smördegen ovanpå formen. Skär små snitt i den och ta bort överflödig deg. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Gratinera mitt i ugnen tills smördegslocket fått färg, 15-20 minuter. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…