Bönornas köttgryta GI

Grönsaksjuice tillsammans med blandade torra bönor. Smaksätts med färsk ingefära. Serveras med kokt potatis och morötter, lätt mosade. Färdiga bönor på burk kan användas i stället för torkade. De tillsätts när köttet är helt klart.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g nötkött, högrev, med ben
  • 2 msk matfett, flytande med citron
  • 5 dl grönsaksjuice, på flaska
  • 5 skivor ingefära, färsk, kronstora
  • 1,5 tsk salt, ca
  • 2 dl blandade bönor, torkade, blötlagda över natt, eller 3 dl kokta
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 100 g vaxbönor, eller gröna bönor

Gör så här

  1. Bryn köttet i matfett, i en gryta. Häll över grönsaksjuice, ingefära och salt.
  2. Tillsätt de okokta, blötlagda bönorna. (Den större mängden salt till okokta bönor.) Sjud under lock ca 1 ½ timme. Används redan kokta bönor kan koktiden minskas. Koka utan lock de sista 5 minuterna.
  3. Rör i marmeladen och bönorna. Koka några minuter till.
  4. Servera till potatis- och morotskross.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…