Bosses makrill-aubergine förrätt

Auberginer kräver lite smaktillsatser för att bli uppskattade, då de inte smakar mycket av sig själva. Här är en utmärkt förrätt som både är exotisk, underbart god och tilltalande för ögat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 mango
  • 1 rökt makrill
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • Färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva auberginen på längden i 4 halv centimeter tjocka skivor.
  3. Grilla omedelbart dessa i en grillpanna tills de fått "grillränder".
  4. Lägg aubergineskivorna på bakplåtspapper, bred på lingonsylten och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Rensa den rökta makrillen, lägg på ett ugnsfast fat med kanter.
  6. Dela mangon på mitten (skär runt kärnan) och snitta fruktköttet först på ena hållet och sedan 90 grader för att få centimeter stora tärningar/kuber. Vänd mangon ut-och-in och plocka ur tärningarna. Det räcker med halva mangon till denna rätt.
  7. Lägg dillen och mangotärningar på makrillen och häll på lite matlagningsgrädde.
  8. Sätt in i den heta ugnen i cirka 5 minuter.
  9. Ta ut aubergineskivorna, lägg upp en på varje tallrik och se till att några mangobitar hamnar överst.
  10. Servera och njut!

Kommentarer

oj det här lät gott måste testas

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…