Broccolisoppa med rågbrödskrutonger och rostad mandel

Överraska gästerna med en vackert grön broccolisoppa, som har en överraskande fyllning och god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • 2½ dl vispgrädde
  • 400 g broccoli
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rågbrödskrutonger:
  • 2 skivor rågbröd
  • Rostad mandel:
  • 20 g skållad mandel
  • Tillbehör:
  • 2 msk olivolja
  • Bröd

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök och finhacka alltsammans. Hetta upp oljan i en gryta och stek löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt cayennepeppar, buljong och grädde. Låt sjuda under lock 10 minuter.
  2. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Skär också stocken i tunna skivor. Lägg ner bitarna i soppan och koka upp på nytt, tills broccolin är precis mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Rosta brödskivorna ordentligt i en brödrost. Kantskär och skär sedan brödet i små tärningar. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg, ca 5 minuter. Grovhacka den.
  4. Häll upp soppan i varma skålar eller djupa tallrikar, och strö över krutonger och mandel. Droppa sist över lite olivolja och servera med gott bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept