Bulgarisk korvgryta

Detta är en mustig och krämig korvgryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 500 g falukorv
  • 1 msk smör el margarin
  • 250 g haricots verts
  • 1½ dl mild ajvar relish
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 krm cayennepeppar
  • Servering:
  • Kokt potatis eller ris

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skär korven i bitar. Stek lök och korv i matfettet.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet.
  3. Rör ner ajvar och grädde i korvgrytan. Smula över buljongtärningen och krydda med cayennepeppar.
  4. Låt grytan sjuda ca 4 minuter.
  5. Blanda ner bönorna.

Kommentarer

Mycket gott och lättlagat. Tack!!
detta var gott och lätt att tillaga, kommer säkert göra om den fler gånger när man inte har tid att stå vid spisen :) jag använde 800 gram falukorv, 2 dl ajvar och 4 dl grädde. en 4 i betyg. :)
Förr i världen använde jag mig mycket av ajvar, men har tappat bort det efter vägen... Det här receptet påminde mig hur otroligt gott det är!! Jag följde inte receptet till punkt och pricka.. Hade med färska champinjoner och dessutom lite sweetchili-sås och tabasco, för en lite kryddigare "vuxnare" smak. Det var enkelt att gör och resultatet blev otroligt gott. Dessutom... Haricots verts är en grönsak jag har haft svårt att förstå mig på och aldrig riktigt gillat, men här passade den ju riktigt bra in! Tummen upp för det här receptet!
Snabb och god =)
Enkel och snabblagad mat, som dessutom är god! Vi gjorde lite extra, så vi fick matlåda. Perfekt matlådemat!
Detta smakade mycket gott.
En 5: Tack för ditt goda recept. Denna kommer vi att göra fler gånger. vilket lyft i smaken det blev med mild ajvar relish i. Mvh Molgan
En snabblagad och supergod rätt. Jag uteslöt haricots verts men hade kokt broccoli och pasta till.

Liknande recept