Bulgur med färsspett

Rätten ser ut som att du är på restaurang :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • Köttbuljong av fond eller tärning
  • 2 msk olivolja
  • ½ strimlad purjolök
  • 1 mindre, gul skivad squash
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk röda kidneybönor (400 g)
  • 100 g tärnad fetaost
  • 400 g nötfärs
  • 1 äggula
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk kebabkrydda

Gör så här

  1. Tillaga bulgurgrynen i buljong enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt olja, rör om och lägg på locket.
  2. Fräs under tiden purjolök och squash lätt. Krydda. Blanda vid servering de nykokta grynen med kidneybönor, purjo, squash och fetaost. Blanda färsen med äggula, vitlök och kryddor till en smidig färs.
  3. Forma färsen till avlånga korvar och pensla dem med olja. Stek dem tills de är genomstekta. Stick i spett vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…