Bulgurfyllda zucchini

Bulgurfyllda zucchini med köttfärs. En kalorisnål och enkel rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl grovbulgur
  • 3 zucchini
  • 100 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • ½ knippe släbladig persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tomat
  • Kokande vatten
  • Salt

Gör så här

  1. Dela varje zucchini i tre lika delar och gröp ur det mittersta innandömet.
  2. Blanda bulgur, köttfärs, finhackad lök, persilja, pressad vitlök, svartpeppar, chilipeppar, tomatpuré, salt och 1 dl olja.
  3. Knåda smeten.
  4. Fyll de urgröpta zucchinidelarna till drygt hälften med smet.
  5. Täck över med en skiva tomat.
  6. Lägg ner zucchinidelarna i en kastrull, ringla 1 dl olja över dem. Tillsätt kokande vatten upp till drygt halva zucchinidelarnas höjd.
  7. Koka upp och sänk värmen när det börjar koka.
  8. Låt puttra under lock ca 40 minuter.
  9. Servera med skyn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…