Buljong med nudlar, kyckling och salladslök

I vintertid är det gott att värma sig med en buljongsoppa som lätt blir en favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 cm ingefära
  • 2 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 400 g morötter
  • 200 g äggnudlar
  • 3 msk japansk soja
  • 4 kycklingfiléer, (à 125 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

  1. Skala och finriv ingefära. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar och ingefäran.
  2. Skala och skär morötterna grovt.
  3. Koka morötterna tillsammans med nudlarna i buljongen enligt nudelförpackningens anvisning. Smaka av soppan med soja.
  4. Stek kycklingen i olja tills den har fått fin färg, har krispig yta och är genomstekt, 68° innertemperatur. Skär filéerna i strimlor och lägg åt sidan. Salta och peppra.
  5. Finstrimla salladslöken och strössla den över soppan precis före servering. Lägg den strimlade kycklingen på toppen.
  6. Ät gärna med pinnar för en asiatisk känsla.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept