Buljongbrässerad potatis med fänkål

Serverades till Löksufflégratinerade lammkotletter eller som på fotot, grillat kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • 3 dl ljus buljong
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör till pensling
  • 2 st fänkål
  • 4 dl ljus buljong
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svart- eller vitpeppar
  • 1 tsk nypressad citronsaft

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den på längden. Smöra en låg vid kastrull och lägg i potatisarna. Salta och peppra och fyll på 2 dl av buljongen eller så mycket som behövs för att den ska stå över halva potatisarna.
  2. Låt allt koka upp på spisen.
  3. Sätt ugnen på 250° och ställ in pannan mitt i ugnen ca 30 min. Pensla potatisarna några gånger med smör så de blir gyllenbruna. Späd ev med mer buljong och ta ur dem när de är färdiga.
  4. Putsa, skölj och klyv fänkålen. Smöra en stekpanna och lägg i kålen med snittsidan ner. Krydda, droppa över citronsaften och slå sen på buljongen. Låt allt koka upp på spisen.
  5. Sätt ugnen på 250°. Täck pannan med folie eller lock och sätt in i ugnen ca 50 min. Pröva med sticka att den är färdig. Till skillnad från en del andra grönsaker så måste fänkålen bli genomkokt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept