Cannelonigratäng med laxfärs och vitvinssås

Lyxa till vardagspastan med lax, vin och sikrom i en ljuvligt god gratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 canneloni (pastarör)
  • 600 g ben- och skinnfri lax
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • Svartpeppar
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Garnering:
  • 80 g sikrom (1 burk)
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form ca 20x15 cm.
  2. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och kör till en smet. Tillsätt grädde och mixa ihop. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen i en spritser och fyll cannelonin.
  3. Smält smör och fräs finhackad lök i någon minut. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och sjud i några minuter. Mosa ihop smör och mjöl och vispa ner i såsen. Sjud tills det tjocknar. Smaka av med peppar.
  4. Häll lite av såsen i botten på formen och lägg cannelonin ovanpå. Häll över resten av såsen och strö över finriven parmesanost.
  5. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 20 minuter. Garnera med sikrom och servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept