Carpaccio

En enkel men lyxig förrätt. Passar utmärkt för den som äter lågkolhydratskost!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 200 g oxfilé
  • Ruccola
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Pinjenötter
  • Parmesan

Gör så här

  1. Linda in köttet i plastfolie och låt det halvfrysa i frysen. Blanda under tiden pressad citronsaft och olivolja i en liten skål, torrosta pinjenötterna i en het panna (använd ingen olja eller smör och passa dem noga så de inte bränns!) och skölj ruccolan.
  2. Ta ut köttet och skär lövtunna skivor med den vassaste kniven i lådan. Lägg upp på tallrikar och toppa med ruccola. Ringla över citronoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och de rostade pinjenötterna. Hyvla sist över parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…