Ceviche på abborre

När man får mycket färsk fisk är det underbart att variera de knaprigt stekta abborrfiléerna med den här fräscha fiskrätten. Kan ätas både som huvudrätt och istället för sillen. Och helst ska förstås fisken vara färsk och självfångad! Just det här är min egen variant, men det finns många goda versioner att pröva sig fram till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 abborrfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 rödlökar
  • Ca 1 dl citron- eller limesaft
  • Chili, färsk eller torkad
  • 1-2 tsk salt
  • Färsk koriander (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skär abborrfiléerna i lagoma munsbitar, hacka vitlöken fint, skiva löken tunt och finhacka chilin. Börja varva alla ingredienser i en ganska trång skål, börja med citron och kryddor och avsluta på samma sätt. Se till att fisken är helt täckt av citronsaften. Lägg på ett tefat eller liknande som tyngd och ställ i kylskåpet på minst fem timmar eller över natten.
  2. Den finklippta koriandern kan antingen vara med under marineringen eller klippas på efteråt. Chilimängden är en smaksak, men ett visst sting ska nog finnas.
  3. Servera med bröd, ris eller vad du vill!
  4. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…