Cheesecake med lax och smak av pepparrot

Passar bra som en förrätt eller till buffébordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mörkt fullkornsbröd eller kavring
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 1 msk riven pepparrot eller wasabi
  • 1 dl hackad dill
  • 1 lime
  • 2 dl finhackad purjolök ( ca ½ purjolök )
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost naturell av philadelphiatyp
  • 2 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • Garnering:
  • 100 g skivor rökt lax
  • 1 skivad apelsin
  • 1 gurka skivad på längden
  • Rucola
  • Färska lingon

Gör så här

  1. Lägg plastfolie i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  2. Skär bort hårda kanter på brödet.
  3. Mixa brödet i en matberedare.
  4. Smält smöret och tillsätt det.
  5. Bred ut kavringen som ett pajskal.
  6. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min.
  7. Skala och riv pepparroten.
  8. Hacka dillen och gnid sönder den i en mortel.
  9. Riv skalet och pressa över saften från en lime.
  10. Finstrimla purjolöken.
  11. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill, lime purjolök och salt.
  12. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken.
  13. Rör med fingret så det inte blir för hett utan precis smälter.
  14. Rör ner mjölkblandningen i crème fraicheröran.
  15. Bred blandningen ovanpå kavringen.
  16. Ställ i kylen ca 3 timmar.
  17. Ta fram formen och garnera.
  18. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…