Chèvregratinerad oxfilé med rödbetspotatis

Det går lika bra att använda fetaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g oxfilé
  • 4 st 1 cm tjocka skivor chèvre
  • 8 potatisar
  • 3 rödbetor
  • Olivolja
  • Timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Honung

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rödbetor i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja. Krydda med salt, peppar och timjan och vänd runt ordentligt. Ställ i ugnen på 225 grader tills de känns mjuka, ca 40 min.
  2. Skär oxfilén i tjocka skivor, ca 2 1/2 cm, salta och peppra .Bryn snabbt i lite smör tills de fått fin stekyta. Lägg ut skivorna på en ugnsfast form och lägg en skiva chèvre på varje oxfiléskiva. Ringla eventuellt över lite honung. Ställ in i ugnen vid rödbetspotatisarna de sista ca 10 minuterna, beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
  3. Servera på en bädd av hackad ruccola.

Kommentarer

Suveränt gott! Och enkelt! Det här kommer aqtt bli en favorit. Nästa gång bjuder vi gäster på det här!

Liknande recept

@look

Lax Provence

Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.