Chevresås

En god getost sås som passar till kalv o lamm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • Olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g chèvreos

Gör så här

  1. Stek charlottenlök, timjan, lagerblad, vitpepparkorn i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, koka ner i 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, och låt koka ner. Tillsätt sedan vispgrädde, salt och peppar och låt koka ihop, cirka 2-3 minuter. Sila såsen. Skär bort kanten på chèvreosten. Mixa osten med såsen medans såsen fortfarande är varm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…