Chicken tikka masala

Lättlagad och smakrik rätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel färsk kyckling
  • 1 citron
  • 4 msk tandoorikrydda
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl matlagningsgrädde 12%
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • ½ - 1 tsk mald svartpeppar
  • Färsk koriander alternativt persilja

Gör så här

  1. Pressa citronen och blanda med salt.
  2. Stycka kycklingen i 8 delar och gnid in den med citron och saltblandningen. Låt kycklingen marineras i blandningen 30 min i kylskåp
  3. Blanda youghurt med tandoorikrydda och lägg i kycklingdelarna. Låt ligga över natten i kylskåpet.
  4. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form och ringla över smält eller flytande margarin. Grilla i 225 graders ugn i 20 min. Låt kycklingen stå kvar i ugnen på eftervärmen i ytterligare 20 min.
  5. Låt kycklingen svalna och avlägsna därefter skin samt ben och riv köttet i bitar.
  6. Hetta upp oljan i en gryta. Avlägsna fröna i chilifrukten och finhacka den samt vitlöken.
  7. Fräs på paprikapulver, spiskummin och svartpepparn i ungefär 30 sekunder. Tillsätt därefter den hackade vitlöken och chilin, fräs på ytterligare 1 minut. Häll ner de krossade tomaterna samt matlagningsgrädden i grytan och låt det koka upp. Sjud i 10 minuter och rör ofta.
  8. Rör ner kycklingbitarna i såsen och låt det hela puttra ihop i ungefär 5 minuter. Strö över grovhackad koriander eller persilja.
  9. Servera med basmatiris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept