Chiliräkor på ananasbädd

En iögonfallande förrätt med räkor och ananas. Rätten är lätt att barnanpassa, låt helt enkelt bli att marinera räkorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g nyskalade räkor
  • Dressing:
  • 1 urkärnad och hackad röd spansk peppar
  • ½ dl sweet chilisås
  • Saften och skalet av 1 lime
  • 5 tabascostänk
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Servering:
  • 4 ananasskivor
  • Ruccola
  • Gurkstavar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • Dillkvistar

Gör så här

  1. Kör alla ingredienserna till dressingen i mixer. Blanda dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt i minst 1 timme.
  2. Fördela ananasskivor, salladsblad och gurkstavar på små tallrikar. Toppa med räkorna.
  3. Rosta brödet och skär bort kanterna. Dela skivorna diagonalt. Stick ner en bit i varje portion. Garnera med dillkvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…