Chinese chicken wok

Kycklingwok med mustig sås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g förvälld broccoli
  • 150 g färska champinjoner (eller motsvarande från konserv)
  • 150 g zucchini
  • 140 g vattenkastanj (1 burk)
  • 3 vitlökklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl hönsbuljong
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1-3 tsk chilikrydda (Beroende på hur het du vill ha din wok)

Gör så här

  1. Tärna eller strimla kycklingen i jämnstora bitar.
  2. Skiva champinjonerna och gör samma sak med zucchinin, fast med zucchinin något tjockare skivor och dela dem sedan i delar om fyra.
  3. Skär löken och paprikan i stora bitar och dela broccolin i jämnstora träd.
  4. Hetta upp en wokpanna med olja, fräs vitlöken med se till att du inte bränner den.
  5. Stek sedan kycklingen tills dess att den är genomstekt, tillsätt sedan grönsakerna och stek tills dess att de mjuknar men har kvar sin spänst.
  6. Häll på het buljong, soja samt kryddor.
  7. Stäng av plattan och tillsätt potatismjöl under omrörning.
  8. Servera med jasminris eller bulgur.

Kommentarer

Åååh va gott de va! Lagade det nyss! Ska genast kika vidare bland resten av dina recept! Tack för att du delar med dig! :)
Tackar! Alltid kul med respons, kul att du gillade mitt recept! Kan väll tipsa dig om att jordnötsolja eller neutral olja är det absolutbästa, 1msk fisksås eller ostronsås kan med fördel tillsättas också;)
Men kära nån så gott, du kommer att bli en mästerkock om du fortsätter så här, full poäng såklart, Lennart.

Liknande recept