Chipotle Beef Chili med limekräm

Chipotle är torkad, rökt jalapeño som ger en tydligt rökig smak och samtidigt lite hetta åt grytor, såser etc.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 kg nötfärs
  • 7 dl grovhackad gul lök
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ dl chilipulver, Santa Maria
  • ½ dl chilipulver, Santa Maria Ancho Style
  • 8 dl köttbuljong
  • 5 dl krossade tomater
  • 2 dl mörkt öl
  • 2 tsk finhackad Chipotle Chili
  • 2 msk gult majsmjöl
  • 2 stora burkar avrunna, avspolade svarta bönor
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk rivet limeskal
  • Tortillachips

Gör så här

  1. Stek nötfärsen färdig i en stor gryta. Lägg över den i en skål och stek lök och vitlök på medelvärme i samma gryta tills löken är mjuk Tillsätt chilipulver till löken och stek några minuter till.
  2. Tillsätt nötfärs, buljong, krossade tomater, öl och Chipotle Chili. Lägg på ett lock och låt det delvis täcka grytan. Låt småputtra (rör om ofta!) tills chilin är tjock, ca 1 timme.
  3. Rör ned majsmjölet och bönor. Låt det bli genomvarmt och krydda sedan generöst med salt och peppar.
  4. Vispa ihop gräddfil/crème fraiche med limejuice och limeskal i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chilin med tortillachips i skålar med en klick limekräm på toppen.
  6. Chilin kan med fördel göras i ordning en dag i förväg. Värm bara upp den på medelvärme tills den är genomvarm.

Kommentarer

Toppenmat, gott gott 5p.
Det låter jätte gott det ska jag testa på mina söner som älskar stark mat gärna indiskt Tack för bra ideer!!! Annliss

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…