Chorizo gryta

Enkelt o gott som går att variera om man nu känner för det o passande bra att ha i matlåda dagen efter då det fått ännu mer smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3 chorizokorvar
  • 1-2 lökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 ½ tsk hel kummin
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 dl tomatpure
  • Salt
  • Peppar
  • Ris

Gör så här

  1. Bryn köttfärsen i en kastrull o tillsätt skivad chorizo, hackad lök o hackad paprika när färsen nästan är genomstekt.
  2. Tillsätt kummin, tomatpure, buljongtärningen o vattnet, salta o peppra efter smak o låt puttra 14-20 minuter beroende på hur du vill ha grönsakerna. (jag som allergiker måste koka sönder dem för att kunna äta)
  3. Servera med ris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…