Citron- och basilikaöverbakad lax

En god laxrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 laxfilé på ca 600 g
  • 4 skivor vit formfranska (eller grövre bröd)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färskost:
  • 1 burk kesella (250g)
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja, avrunnen
  • 1/2 gurka, urkärnad och tärnad
  • Några droppar citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek, blanda med solrosfrön och olivolja.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.
  4. Färskost:
  5. Blanda och smaka av med salt
  6. och svartpeppar.
  7. Servera med sallad,
  8. rostad eller kokt
  9. potatis

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept