Citrondoftande fläskfilégryta med kronärtskockor och persilja

Härligt fräsch å syrlig gryta! Ta det lugnt med citronskalet så det inte tar över smaken helt. Korngryn vågade jag mig inte på utan det blev quinoa till istället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé(er), eller fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyfta(or)
  • 10 skogschampinjoner
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • 2 msk kalvfond, flytande
  • 2 tsk citronskal, rivet
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk soja
  • 1 burk(ar) kronärtskockshjärtan, (400 g)
  • Till servering:
  • ½ dl persilja, hackad
  • 2 dl korngryn, kokt

Gör så här

  1. Koka korngrynet enligt beskrivningen på paketet.
  2. Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken samt klyfta svampen.
  3. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken och svampen. Vispa ihop crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär skockor i halvor och soltorkade tomater i strimlor. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.
  4. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs och servera med nykokt korngryn och hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…