Citrongravad lax med spröd vårsallad och gräslöksdipp

Syrlig förrätt som flirtar med både smaklökarna och ögat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g laxfilé, benfri
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • Vitpepparkorn, krossade
  • 1 citron, rivet skal
  • Gräslöksdipp:
  • ½ dl Milko gräddfil
  • 150 g färskost
  • ½ dl gräslök, finskuren
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop salt, socker, krossade vitpeppar- korn och citronskal. Gnid in laxen med gravblandningen. Låt grava i kyl 1 dygn. Skär upp i portionsbitar när den är färdig.
  2. Gräslöksdipp:
  3. Blanda ihop alla ingredienser och servera dippen till laxen. Toppa med en spröd sallad av örter och skott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…