Citronkyckling med oliver i lergryta

Enkel rätt som sköter sig själv i lergrytan. Vill man lägger man i små potatisar också och får en allt-i-ett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling, 1 - 1½ kilo
  • Salt
  • Peppar
  • 20 - 30 svarta oliver, med kärnor, gärna kalamata
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 1 citron

Gör så här

  1. Tina djupfryst kyckling. Eller använd färsk.
  2. Lägg grytan i vatten 10 minuter.
  3. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  4. Lägg ner den i grytan.
  5. Tillsätt oliver, rosmarin och lagerblad
  6. Borsta citronen i varmt vatten. Skär i tunna skivor och lägg ovanpå kycklingen. (Ibland lägger jag en halv citron i kycklingen också.)
  7. Lägg locket på grytan.
  8. In i ugnen 200 grader ca 1½ timme.
  9. Servera med ris och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…