Citronpeppriga fiskfiléer med spenat och ljummen tomatsås

Det är got med färska örter! Därför använder jag både persilja och dill i tomatsåsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g koljafiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 påse färsk spenat (150 g)
  • Tomatsås:
  • 4 tomater
  • 4-5 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • Saft av 2 lime
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk finstrimlad persilja
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och skiva salladslöken. Blanda olja, limesaft och vinäger i en liten kastrull. Koka upp under omrörning.
  2. Ta kastrullen från värmen och blanda i tomattärningar, lök, persilja och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra. Stek fisken i smör, ca 2 min på varje sida. Ta upp fisken. Lägg i spenaten och låt den mjukna under omrörning. Servera fisken på spenatbädd med nykokt potatis. Fördela tomatsåsen över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…