Cocotter med lax och Västerbottensost

En enkel sufflé som får extra smak av ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 4 vippor dill
  • 1 msk gräslök

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills äggsmeten rest sig.
  3. Lägg laxskivorna på cocotterna.
  4. Garnera med dill och gräslök, servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept