Coquilles St Jacques a la nage

En väldigt god rätt på pilgrimsmusslor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 1 liten fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • ½ butelj vitt vin
  • ½ butelj vatten
  • 60 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 bouqet garni
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj musslorna (behåll rommen om den finns) och grönsakerna.
  2. Skär grönsakerna i fina tärningar.
  3. Fräs grönsakerna med salt och peppar och bouqet garni i smör i en sauteuse ca 5 min.
  4. Koka upp vin och vatten i en kastrull och koka i 3 min. (Viktigt). Slå blandningen över grönsakerna, låt koka upp och tillsätt musslorna. Värm i högst 5 min, tillsätt creme fraiche och smaka av.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…